jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Deser z ciasteczkiem zbożowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Małe ciasteczka wzbogacą każdy deser, nawet zwykły budyń. Jeśli będzie to budyń z dodatkiem czekolady i domowej konfitury lub dżemu deser będzie pyszny!

Deser z ciasteczkiem zbożowym

Składniki:

Deser z ciasteczkiem zbożowym

 

  • 1 budyń czekoladowy (bez cukru)
  • 1/2 litra mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • 5 dag czekolady mlecznej
  • 4 łyżki domowego dżemu
  • 24 małe ciasteczka zbożowe

Sposób przygotowania:

Deser z ciasteczkiem zbożowym
Ugotuj na mleku z dodatkiem cukru budyń czekoladowy. Do gorącego dodaj mało i pokruszoną czekoladę. Mieszaj budyń do czasu aż masło i czekolada się rozpuszczą.

Do pucharków wyłóż połowę budyniu, rozłóż połowe ciasteczek, po czym nakryj je resztą budyniu.

Na górze ułóż dżem i ciasteczka.

Podawajcie deser na ciepło lub zimno.