lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny lekki deser z poziomkami, jogurtem naturalnym oraz mix zbóż ekspandowanych jęczmień i jagły. Smacznego wszystkim życzę.

Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych

Składniki :

  • 2 szklanki jęczmień i jagły ekspandowanego
  • 1 szklanka poziomek
  • 1 łyżka ksylitolu zmielonego
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • poziomki i wiśnia w syropie do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych

Przygotowanie:

Poziomki miksujemy z ksylitolem i przekładamy do czterech słoiczków ( zakupiłam kiedyś z jogurtem).

Na zmiksowane poziomki wsypuje połowę ziarna i mieszam z musem poziomkowym.

Łyżką nakładam jogurt naturalny. Na jogurt sypię ekspandowane ziarna.

Dekoruje poziomkami i wiśniami w syropie, i podaję zaraz po przygotowaniu.

Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych
Poziomki zamrożone wsypuje do blendera i dodaje do nich ksylitol, miksuję.
Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych
Zmiksowane poziomki przekładamy do czterech słoiczków .
Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych
Na zmiksowane poziomki wsypuje połowę ziarna i mieszam z musem poziomkowym.
Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych
Łyżką nakładam jogurt naturalny prawie po samą górę.
Deser z poziomkami i mix zbóż ekspandowanych
Na jogurt sypię ekspandowane ziarna .Dekoruje poziomkami i wiśniami w syropie i podaję.