mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Deser z rabarbaru, jogurtu i budyniu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczny 3-warstwowy deserek

Deser z rabarbaru, jogurtu i budyniu

Składniki:

Deser z rabarbaru, jogurtu i budyniu

 

  • 500 g rabarbaru
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/3 szkl. wody
  • 1 budyń czekoladowy
  • 2 szkl. mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szkl. jogurtu

Sposób przygotowania:

Deser z rabarbaru, jogurtu i budyniu
Budyń rozrabiam w 1 szklance mleka, resztę mleka zagotowuję z cukrem, dodaję mieszankę budyniową i gotuję gęsty budyń, odstawiam, Rabarbar myję, kroję w kawałki, umieszczam w garnku, dodaję cukier i wodę, gotuję na małym ogniu do miękkości, mieszając. Zostawiam do ostudzenia. Do naczyń układać warstwowo ostudzony budyń, mus rabarbarowy i na wierzch jogurt naturalny. Podawać.