bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 822]

Desery jeżynowo-porzeczkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Letnią porą bardzo lubię orzeźwiające desery o lekko kwaśnym smaku dlatego często do deserów wykorzystuję czarne porzeczki które uwielbiam.

Desery jeżynowo-porzeczkowe

Składniki:

Desery jeżynowo-porzeczkowe

 

  • 330 ml. śmietany 30 %
  • 200 ml. Zmiksowanych jeżyn
  • 150 ml. zmiksowanych porzeczek
  • 1 galaretka porzeczkowa
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 0,5 op. okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Desery jeżynowo-porzeczkowe
Porzeczki i jeżyny przekładamy do rondla, dodajemy cukier i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i wsypujemy sucha galaretkę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Schłodzona śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy połowę musu owocowego i miksujemy.

Do szklanek lub pucharków wykładamy połowę masy śmietanowej, układamy warstwę pokruszonych biszkoptów, wykładamy pozostałą masę śmietanową. Ponownie układamy pokruszone biszkopty i wylewamy mus i u układamy na wierzch po jednym biszkopcie.

Desery wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.