Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Devolaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Devolaj

Składniki:

Devolaj

 

 

Sposób przygotowania:

Devolaj
Umyj piersi z kurczaka. Rozbij je tłuczkiem. Przypraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.W między czasie ugotuj w osobnym rondelku pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu oraz warzywka.
Następnie każda pierś namocz w rozmąconym jajku i obsyp je bułka tartą.
Nałóż ugotowane pieczarki na kotlety. Posyp każdą pierś potartym żółtym serem.
Teraz zawiń każdą pierś w rulonik żeby ser i pieczarki nie wypadły. Możesz mięso 'złączyć' wykałaczką.
Do głębokiego rondelka wlej olej .
Do mocno rozgrzanego oleju włóż piersi .
Smaż w dużej ilości tłuszczu.

Podawaj z ziemniakami i np burakami czy ogórkami