TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Devolay ze schabu z wędiną i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i oryginalne danie ze schabu z serem żółtym i wędliną

Devolay ze schabu z wędiną i serem

Składniki:

Devolay ze schabu z wędiną i serem

 

Sposób przygotowania:

Devolay ze schabu z wędiną i serem
Schab myjemy i kroimy na porcje kotletowe. Każdą porcję dokładnie rozbijamy i solimy. Po około pół godzinie na każdy kotlet kładziemy po plasterku sera i wędliny. Wszystko zawijamy, mocując całość wykałaczkami. Tak przygotowany devolay maczamy w jajkach, a potem w bułce tartej pomieszanej z wcześniej rozgniecionymi płatkami kukurydzianymi. Devolay'e kładziemy na rozgrzany na patelni olej i smażymy pod przykryciem, tak by mięso w środku nie było surowe. Gdy mięso będzie gotowe możemy je podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem bądź naszymi ulubionymi dodatkami. Smacznego.