Strona główna dewolaj z kurczaka z pieczarkami

dewolaj z kurczaka z pieczarkami

Kurczak « poprzedni | następny »
pzosia - Przepis na: dewolaj z kurczaka z pieczarkami offline

Kucharz
Przepisy: 5
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
dewolaj z kurczaka z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pycha piers z kurczaka w formie dewolaja faszerowanego pieczarkami i serem żółtym


trudność: łatwe
czas:

dewolaj z kurczaka z pieczarkami - SKŁADNIKI:

dewolaj z kurczaka z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Filet z kurczaka delikatnie ubijamy tłuczkiem tak jak schabowy.Ttrzemy na tarce (duże oczka) ser żółty i pieczarki. Na rozbitego fileta z kurczaka kładziemy (na samym środku) warstwę sera żółtego ok 5 mm, następnie układamy pieczarki. Do smaku można dodać odrobinę soli i papryki w proszku (słodkiej). Gdy mamy już gotowe warstwy, zawijamy fileta jak roladę, przy czym można delikatnie związać nitką końcówki i środek by tzw. farszcz nie znalazł się poza filetem tj na patelni. Robimy panierkę - jajko - obtaczamy de volay-a a następnie do bułki tartej tak jak schabowy. Przygotowany już jest i teraz na patelnię smażymy ok 15 min. do momentu zarumienienia bułki tartej - pamiętając że mięsko też musi być dobre.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do dewolaj z kurczaka z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak w orzechowej glazurze Pierś z kurczaka z ryżem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane