Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Dewolaje z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Efektowne mięsko z drobiu do obiadu

Dewolaje z piersi kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dewolaje z piersi kurczaka

  • Pierś z kurczaka
  • kilka plasterków sera żółtego
  • musztarda
  • wegeta, sól, pieprz
  • kilka łyżek oleju do smażenia
  • wykałaczki
  • 200-300g pieczarek

Sposób przygotowania:

Dewolaje z piersi kurczaka

Pierś myjemy i kroimy na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem, rozkładamy. Każdy kotlet przyprawiamy i smarujemy cienko musztardą. Kładziemy plasterek sera. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy, solimy. Nakładamy na każdego kotleta porcję pieczarek, zwijamy w kopertę i zabezpieczamy wykałaczkami lub sznurkiem przed rozwinięciem się. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.