Strona główna Dewolaje z piersi kurczaka

Dewolaje z piersi kurczaka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3
Dewolaje z piersi kurczaka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Efektowne mięsko z drobiu do obiadu


trudność: średnie
czas:

Dewolaje z piersi kurczaka - SKŁADNIKI:

  • Pierś z kurczaka
  • kilka plasterków sera żółtego
  • musztarda
  • wegeta, sól, pieprz
  • kilka łyżek oleju do smażenia
  • wykałaczki
  • 200-300g pieczarek

Dewolaje z piersi kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Pierś myjemy i kroimy na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem, rozkładamy. Każdy kotlet przyprawiamy i smarujemy cienko musztardą. Kładziemy plasterek sera. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy, solimy. Nakładamy na każdego kotleta porcję pieczarek, zwijamy w kopertę i zabezpieczamy wykałaczkami lub sznurkiem przed rozwinięciem się. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dewolaje z piersi kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak w płatkach kukurydzianych Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki
Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Gęsta zupa Rodzinna Podudzia z kurcząt z orzechami
Drobiowy gyros w pomidorach Pierś z ananasem w porach duszonych w winie Naleśniki z mięsem z rosołu
Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta  Pizza z bakłażanem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane