Strona główna Dewolaje z piersi kurczaka

Dewolaje z piersi kurczaka

Klaudynka - Przepis na: Dewolaje z piersi kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Dewolaje z piersi kurczaka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Efektowne mięsko z drobiu do obiadu


trudność: średne
czas:

Dewolaje z piersi kurczaka - SKŁADNIKI:

  • Pierś z kurczaka
  • kilka plasterków sera żółtego
  • musztarda
  • wegeta, sól, pieprz
  • kilka łyżek oleju do smażenia
  • wykałaczki
  • 200-300g pieczarek

Dewolaje z piersi kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Pierś myjemy i kroimy na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem, rozkładamy. Każdy kotlet przyprawiamy i smarujemy cienko musztardą. Kładziemy plasterek sera. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy, solimy. Nakładamy na każdego kotleta porcję pieczarek, zwijamy w kopertę i zabezpieczamy wykałaczkami lub sznurkiem przed rozwinięciem się. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dewolaje z piersi kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Pałki z kurczaka z sosem
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Kukurydziane skrzydełka Pieczone skrzydełka z kurczaka
Udko z kurczaka w majonezowo-czosnkowej marynacie Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Grillowane piersi z kurczaka
Udka w panierce z płatków Placki z kurczaka z brokułem i słonecznikiem Czosnkowo-tymiankowy kurczak

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane