Strona główna Dewolaje ze schabu z masłem

Dewolaje ze schabu z masłem

Schab « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Dewolaje ze schabu z masłem offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1004
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Dewolaje ze schabu z masłem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wszyscy u mnie w domu uwielbiają dewolaje z masłem


trudność: łatwe
czas:

Dewolaje ze schabu z masłem - SKŁADNIKI:

  • schab b/k -4 plastry
  • masło -12,5 dag
  • jajko -1 szt
  • bułka tarta -3 łyżki
  • mąka -2 łyżki
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Dewolaje ze schabu z masłem - PRZYGOTOWANIE:

Plastry schabu dobrze rozbić tłuczkiem.
Następnie obsypać schab solą i pieprzem.
Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki.
Każdy słupek masła, układać na plastrze schabu.
Zwijamy schab w roladkę.
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dewolaje ze schabu z masłem (strona 1 z 1)  
p.jola1

p.jola1
offline

2011-09-11 14:44
Nazwa de volaille pochodzi z j. francuskiego i tłumaczy sie ją na j. polski jako kotlet z kury, czyli nie powinno się tak nazwać schabu
Skomentuj
Oceń:
0
pacpaw

pacpaw
offline

2011-09-11 18:21
a ja dla odmiany takie kotleciki a'la de volaille ze schabu chętnie bym zrobił. Często brak mi koncepcji na przyrządzenie schabu - jest dla mnie zbyt suchy.
Skomentuj
Oceń:
0
goga591@wp.pl

goga591@wp.pl
offline

2011-09-13 16:26
W moich stronach tak się robi dewolaje, jak zrobiła pani Danusia.
Nie robimy z kury tylko dewolaje ze schabu.
Widać można robić różnie ze schabu i z filetów z kurczaka.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj