Strona główna Dewolaje ze schabu z masłem

Dewolaje ze schabu z masłem

Schab « poprzedni | następny »
Danusia19671 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1007
zdjęcia: 1 z 3
Dewolaje ze schabu z masłem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wszyscy u mnie w domu uwielbiają dewolaje z masłem


trudność: łatwe
czas:

Dewolaje ze schabu z masłem - SKŁADNIKI:

Dewolaje ze schabu z masłem - PRZYGOTOWANIE:

Plastry schabu dobrze rozbić tłuczkiem.
Następnie obsypać schab solą i pieprzem.
Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki.
Każdy słupek masła, układać na plastrze schabu.
Zwijamy schab w roladkę.
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dewolaje ze schabu z masłem (strona 1 z 1)  
p.jola1

p.jola1
offline

2011-09-11 14:44
Nazwa de volaille pochodzi z j. francuskiego i tłumaczy sie ją na j. polski jako kotlet z kury, czyli nie powinno się tak nazwać schabu
Skomentuj
Oceń:
0
pacpaw

pacpaw
offline

2011-09-11 18:21
a ja dla odmiany takie kotleciki a'la de volaille ze schabu chętnie bym zrobił. Często brak mi koncepcji na przyrządzenie schabu - jest dla mnie zbyt suchy.
Skomentuj
Oceń:
0
goga591@wp.pl

goga591@wp.pl
offline

2011-09-13 16:26
W moich stronach tak się robi dewolaje, jak zrobiła pani Danusia.
Nie robimy z kury tylko dewolaje ze schabu.
Widać można robić różnie ze schabu i z filetów z kurczaka.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane