Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1214]

Dewolaje ze schabu z masłem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wszyscy u mnie w domu uwielbiają dewolaje z masłem

Dewolaje ze schabu z masłem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dewolaje ze schabu z masłem

Sposób przygotowania:

Dewolaje ze schabu z masłem
Plastry schabu dobrze rozbić tłuczkiem.
Następnie obsypać schab solą i pieprzem.
Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki.
Każdy słupek masła, układać na plastrze schabu.
Zwijamy schab w roladkę.
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor.
Dewolaje ze schabu z masłem
Schab w plastrach, przygotowany do rozbicia i posypania solą i pieprzem
Dewolaje ze schabu z masłem
Kotlety schabowe rozbite, masło pokrojone w słupki i ułożone na schabie

Zobacz film: Oznaczenia na jajkach