Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1102]

Dewolaje ze schabu z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wszyscy u mnie w domu uwielbiają dewolaje z masłem

Dewolaje ze schabu z masłem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dewolaje ze schabu z masłem

Sposób przygotowania:

Dewolaje ze schabu z masłem

Plastry schabu dobrze rozbić tłuczkiem.
Następnie obsypać schab solą i pieprzem.
Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki.
Każdy słupek masła, układać na plastrze schabu.
Zwijamy schab w roladkę.
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor.