Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Diabelska zupa fasolowa z pulpetami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Polecam,jest bardzo dobra.

Diabelska zupa fasolowa z pulpetami

Składniki:

Diabelska zupa fasolowa z pulpetami

 

  • 20dag.mięsa mielonego drobiowego,
  • 1 jajko,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • majeranek,
  • sól i pieprz,
  • 1/2kg.ziemniaków,
  • 1 marchewka,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 żółta papryka,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • olej,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 2 litry bulionu z kostki,
  • ostra mielona papryka

 

Sposób przygotowania:

Diabelska zupa fasolowa z pulpetami
Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na oleju,dodać pokrojone w paseczki papryki, udusić. Wymieszać mięso z jajkiem, tartą bułką, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem i uformować kuleczki. Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę. Marchewkę i ziemniaki ugotować w bulionie, dodać pulpety i gotować, aż wypłyną, włożyć uduszone papryki z cebulą i czosnkiem i odsączoną czerwoną fasolę, przyprawić.