krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Diabelskie ogórki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie ogórki są idealne jako przekąska, ja dodaje je również do sałatek nadają lekkiej pikantności. polecam swój przepis

Diabelskie ogórki

Składniki:

Diabelskie ogórki

 

Sposób przygotowania:

Diabelskie ogórki
Ogórki należy dokładnie umyć, ale nie obierać, pokroić w grube słupki lub talarki. Posypać solą i odstawić na ok 10 godzin, od czasu do czasu mieszając.Po tym czasie zagotować olej i gorącym polać ogórki. Dodać czosnek, chili, pokruszone liście laurowe, ziele angielskie, paprykę i gorczycę. Zagotować ocet, dodać cukier, wymieszać, aby się rozpuścił i jeszcze gorącym zalać ogórki.Odstawić na 12 godzin co jakiś czas mieszając wszystko. Ogórki włożyć do wyparzonych słoików i zalać zalewą, zakręcić. Nie trzeba już pasteryzować.Takie ogórki są idealne jako przekąska, ja dodaje je również do sałatek nadają lekkiej pikantności.

Tagi:

ogórki