iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Diabelskie zraziki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzięki smażeniu papryczka chili puszcza świetny pikantny aromat, który w połączeniu z czosnkiem i miodem daje niesamowity smak. Moja rodzina uwielbia takie zrazy, podaję je z ziemniakami

Diabelskie zraziki

Składniki:

Diabelskie zraziki

 

Sposób przygotowania:

Diabelskie zraziki
Pierś kroimy na duże kawałki, rozbijamy. Miód mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, papryką słodką, nacieramy mięso, solimy, papryczki bardzo drobno siekamy i rozkładamy na 1/2 mięsa, układamy na brzegu kawałek ogórka oraz pasek boczku, zwijamy. Jajka roztrzepujemy, maczamy zwijki w jajku i panierujemy w bułce tartej, smażymy na gorącym oleju na złoto około 15 min aby były miękkie w środku.