kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Diabetyczne kuleczki migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Coś słodkiego dla dbających o poziom cukru we krwi.

Diabetyczne kuleczki migdałowe

Składniki:

Diabetyczne kuleczki migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Diabetyczne kuleczki migdałowe
Prażymy płatki owsiane na maśle póki nie zaczną pachnieć jak orzechy.Wtedy studzimy, mieszamy ze zmielonymi migdałami,słodzikiem,szczyptą soli i 1 białkiem.Zagniatamy twarde ciasto.Z ciasta formujemy wokół całych migdałów kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Roztrzepujemy białko i smarujemy nim dokładnie kuleczki.Układamy je na papierze i zostawiamy w przewiewnym miejscu do wyschnięcia na około 12-13 godzin. Po tym czasie pieczemy w temperaturze 250*C około 5-6 minut.wyjmujemy i studzimy.

Tagi:

beza bezy