madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Diabliki ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kiedy mamy dość już tradycyjnego schabowego robię to danie, zwłaszcza kiedy pojawiają się nasze polne pomidory które mają pyszny smak i aromat .

Diabliki ze schabu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Diabliki ze schabu

 

  • 3 plastry schabu
  • 3 pomidory
  • 3 białe cebule
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • mąka do panierki
  • olej do smażenia
  • 1 pęczek natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Diabliki ze schabu
Plastry mięsa myjemy i osuszamy a następnie lekko rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem. Obtaczamy w mące pszennej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z każdej strony a nabiorą ładnej barwy i będą miękkie. Cebulę obieramy i razem z pomidorami kroimy w dość sporą kostkę. W rondelku rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, następnie dodajemy pokrojone pomidory i smażymy jeszcze uważając aby pomidory nam się całkowicie nie rozpadły. Zdejmujemy z ognia dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy usmażone mięso z polanym na wierzchu sosem cebulowo pomidorowym.
Diabliki ze schabu
Obtoczone w mące kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Diabliki ze schabu
Pokrojoną białą cebulę szklimy na rozgrzanym oleju
Diabliki ze schabu
Pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę
Diabliki ze schabu
Sos przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem

Tagi:

schab