szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

dietetycna potrawka kapuściana aLa leczo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jest to dosyć szybka w przygotowaniu potrawa pod warunkiem,że mamy już uduszoną kapustę:]

dietetycna potrawka kapuściana aLa leczo

Składniki:

dietetycna potrawka kapuściana aLa leczo

 

  • kilka garści poszatkowanej kapusty
  • puszka pomidorów bez skóry
  • jedna duża papryka czerwona
  • jedna mała zielona cukinia
  • pieprz,sól -szczypta
  • pół butelki,-około 200ml gotowego sosu pesto
  • 1 łyżka majeranku suszonego
  • 1 czubata łyżka ziół prowansalskich kamis
  • 1 łyżka otartej gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki gotowego suszu warzywnego
  • 1 łyżka przyprawy do bigosu
  • 1 mała cebula

Sposób przygotowania:

dietetycna potrawka kapuściana aLa leczo
Liście kapusty gotujemy do miękkości z dodatkiem suszu.Następnie dodajemy pomidory wraz z sokiem,pokrojoną w plastry cukinię, pokrojoną w kostkę paprykę,poszatkowaną cebulę.Dodajemy sos pesto,sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie,przyprawę do bigosu i gałkę muszkatołową. Gotujemy wszystko do miękkości, doprawiamy majerankiem.Im więcej jemu tym więcej chudniemy:D