monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1253]

Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Za oknami piękna wiosna tej zimy więc można zjeść sałatkę w kolorach wiosny i do tego leciuteńką:)zapraszam:)

Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny

 

  • 60 g mrożonej fasoli szparagowej zielonej
  • 70 g mrożonego brokułu
  • 3 pomidorki cherry
  • 15 g czerwonej cebuli
  • 60 g pekinki
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka doku z cytryny
  • sól,pieprz do smaku
  • 1 łyżka natki

Sposób przygotowania:

Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny
Do dwóch osobnych miseczek włożyć fasolkę i brokuły. Zalać wrzątkiem, zostawiać do ostygnięcia. Spróbować warzyw jeśli są jeszcze twarde to jeszcze raz zalać je wrzątkiem i zostawić na około 5 minut. Następnie odcedzić i dobrze osuszyć. Pekinkę umyć i osuszyć, pokroić w drobne piórka. Cebulę także pokroić w drobne piórka i wymieszać z pekinką. Dodać odcedzoną fasolkę. Brokuł pokroić na mniejsze różyczki. Przełożyć do miski. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wymieszać. Przełożyć do ładnej miski. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć na wierzchu sałatki. Zimne jajko obrać i przekroić na ćwiartki, i także ułożyć wierzchu sałatki. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Smacznego!
Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny
brokuł i fasolkę zblanszować wrzątkiem
Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny
pekinkę i cebulę pokroić w piórka i wymieszać
Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny
dodać odcedzoną fasolką
Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny
brokuł pokroic na małe różyczki i wymieszać

Tagi:

jajko jajka