SUPERPRZEPIS

Digestive wg Garego Rhodes

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Digestive wg Garego Rhodes Więcej zdjęć (5)

Ciasteczka degestive są dla mnie absolutnym hitem. Lekko słone, nie za słodkie, pełnoziarniste i cudownie przepyszne. Przepis Garego Rhodes.

Składniki:

Digestive wg Garego Rhodes

 

  • (na około 30-35 sztuk)

 

Sposób przygotowania:

Digestive wg Garego Rhodes
Płatki owsiane mielimy niezbyt drobno. Łączymy z mąką cukrem, solą, proszkiem do pieczenia, masłem i mlekiem. Zagniatamy jednolite ciasto. Chłodzimy w lodówce przez 15 minut. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej maka stolnicy na grubość około 5 mm. Wykrawamy szklanka duże koła. Przekładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 180 stopniach c przez 17 minut (jeśli są cieńsze to krócej). Wg. Gustu możemy posmarować spodnia część roztopiona w kąpieli wodnej czekoladą.
Digestive wg Garego Rhodes
Płatki owsiane mielimy niezbyt drobno w młynku do kawy lub blenderze.
Digestive wg Garego Rhodes
Łączymy z mąką cukrem, solą, proszkiem do pieczenia, masłem i mlekiem. Zagniatamy jednolite cisto. Chłodzimy w lodówce przez 15 minut.
Digestive wg Garego Rhodes
Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej maka stolnicy na grubość około 5 mm. Wykrawamy szklanka duże koła.
Digestive wg Garego Rhodes
Pieczemy w 180 stopniach c przez 17 minut (jeśli są cieńsze to krócej). Wg. Gustu możemy posmarować spodnia część roztopiona w kąpieli wodnej czekoladą.

Tagi:

czekolada