monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Dip czosnkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niezwykle wyrazisty dip, doskonały dodatek do potraw.

Dip czosnkowy. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dip czosnkowy.

 

  • 5-6 ząbków czosnku
  • 390g jogurtu naturalnego (bardzo gęstego, bez dodatku cukru)
  • 150g majonezu
  • oregano

 

Sposób przygotowania:

Dip czosnkowy.
Do miseczki przekładamy jogurt naturalny – koniecznie musi być bardzo gęsty, aby sos nie wyszedł zbyt wodnisty. Do jogurtu dodajemy majonez i wszystko dokładnie należy wymieszać (najlepiej mątewką, żeby nie było żadnych grudek). Przez praskę wyciskamy 5-6 ząbków czosnku, dodajemy oregano (według uznania) i wszystko mieszamy. Gotowy dip należy schłodzić w lodówce przez ok. 2-3 godziny – gwarantuje to bardziej wyrazisty smak.
Dip czosnkowy.
Do przygotowania dipu potrzebne są: jogurt naturalny, majonez, czosnek oraz oregano.
Dip czosnkowy.
Jogurt naturalny, majonez, oregano i wyciśnięty przez praskę czosnek należy razem wymieszać.

Tagi:

beza bezy dip sosy