zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Dip do wędlin i mięs na zimno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Taki sos super smakuje z wędlinami lub mięsami na zimno

Dip do wędlin i mięs na zimno Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dip do wędlin i mięs na zimno

 

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 marynowana papryczka pepperoni
  • 15 g kiełków rzodkiewki
  • kilka szczypiorków
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • czosnek granulowany do smaku

Sposób przygotowania:

Dip do wędlin i mięs na zimno
Do miseczki włożyć majonez, jogurt i ketchup. Szczypior posiekać a papryczkę drobno pokroić w kostkę i dodać do składników w miseczce. Dodać przyprawy i wymieszać. Sos odstawić na pięć minut. Po tym czasie kiełki rzodkiewki pokroić na drobniejsze kawałki. Wsypać je do dipu i ponownie wymieszać. Dip podawać do wędlin lub zimnych mięs.
Dip do wędlin i mięs na zimno
w miseczce umieścić składniki dipu oprócz kiełków
Dip do wędlin i mięs na zimno
po pieciu minutach po wymieszaniu dipu dodac kiełki i znowu wymieszać dip

Tagi:

dip sosy