Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Dip egzotyczny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

słodki, kremowy, pyszny! doskonały np. do mięsa z grilla

Dip egzotyczny

Składniki:

Dip egzotyczny

 

  • 4 czubate łyżki majonezu
  • 2-3 krążki ananasa z puszki
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 2-3 łyżki ostrego ketchupu
  • trochę syropu od ananasa
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej

Sposób przygotowania:

Dip egzotyczny
Majonez wymieszać ze śmietaną, ketchupem, papryką, dodać posiekane drobno kawałki ananasa i ew. rozrzedzić nieco syropem, wymieszać dokładnie. Przed podaniem można posypać ulubioną zieleniną, mnie pasował szczypiorek. Podawać do pieczonego drobiu, szaszłyków mięsno-owocowych, grillowanego mięsa...

Tagi:

dip sosy