marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dip jabłkowo-czuszkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Owoce i warzywa oczyścić,opłukać,obrać,posiekać.Jabłka zetrzeć,skropić sokiem,wymieszać z sosem i czuszką.

Dip jabłkowo-czuszkowy

Składniki:

Dip jabłkowo-czuszkowy

 

  • 2 kg.jabłek antonówek lub lobo,
  • słoik sosu słodko-kwaśnego Łowicz,
  • 4 średnie czuszki kolorowe,
  • sok ze świeżej cytryny.

 

 

Sposób przygotowania:

Dip jabłkowo-czuszkowy
Jabłka i czuszki opłukać, pokroić, usunąć gniazda nasienne i ogonki. Czuszki posiekać drobno, a ze dwie zostawić na dekorację. Jabłka zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i skropić sokiem ze świeżej cytryny bez pestek, aby nie ściemniały. Wymieszać pulpę jabłkową z sosem słodko-kwaśnym i siekanymi czuszkami. A dwie pozostałe przekrojone na wzdłuż oddzielić i udekorować wierzch dipu na krzyż. Schłodzić i podawać z kulkami mięsnymi z grilla.

Tagi:

sosy dip sosy