Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Dip orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smaczny dodatek do krakersów a nawet jako pasta do chlebka

Dip orzechowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dip orzechowy

 

 

Sposób przygotowania:

Dip orzechowy
Serek przełożyć do miseczki, dodać jogurt i wymieszać. Jeśli serek i jogurt jest bardzo gęsty dolać 1-2 łyżki mleka. Dodać 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku, ponownie wymieszać. Orzechy wsypać do rozdrabniacza, zmielić, wsypać do serka. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę, Nałożyć do miseczki, posypać orzechami i natką pietruszki i podawać, do krakersów lub chrupkiego chlebka.
Dip orzechowy
Serek przełożyć do miseczki, dodać jogurt i wymieszać. Jeśli serek i jogurt jest bardzo gęsty dolać 1-2 łyżki mleka.
Dip orzechowy
Dodać 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku, ponownie wymieszać.
Dip orzechowy
Orzechy wsypać do rozdrabniacza, zmielić, wsypać do serka.
Dip orzechowy
Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę,

Tagi:

dip sosy