szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

dip śmietanowo-cebulowy z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszny dip śmietanowo-cebulowy

dip śmietanowo-cebulowy z ziołami

Składniki:

dip śmietanowo-cebulowy z ziołami

 

  • 400 ml kwaśnej,gęstej śmietany
  • łyżka siekanej natki pietruszki
  • 1 cebula
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka siekanego koperku
  • łyżeczka słodkiej,mielonej papryki
  • pół łyżeczki curry
  • łyżeczka suszonego oregano

Sposób przygotowania:

dip śmietanowo-cebulowy z ziołami
Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.Wszystkie składnikmi połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać.Przed podaniem włożyc do lodówki na minimum 2 godziny.Sos jest bardzo dobry jako dip np do surowych jarzyn , jak i frytek lub innych przekąsek.Zamiast oregano można też użyć bazylii lub jeśli chcem bardziej ziołową wersję, można dodać ziół prowansalskich i tymianku.Sos jest bardzo szybki w przygotowaniu,więc stanowi doskonałe rozwiązanie na przyjęcie niespodziewanych gości.

Tagi:

dip sosy