Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Dip z żurawiną i curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dip ten to ciekawe połączenie składników. Znakomicie smakuje i pasuje do warzyw i mięs. Nie wymaga wiele pracy.

Dip z żurawiną i curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dip z żurawiną i curry

 

  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki soku z ananasa
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sól do smaku
  • garść suszonej żurawiny
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Dip z żurawiną i curry
W dużej misce umieszczamy majonez. Następnie dolewamy do niego sok z ananasa. Do składników dodajemy do smaku sól oraz imbir i curry. Całość posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki (świeża lub mrożona). Na koniec dokładamy suszoną żurawinę (większe kawałki można pokroić, aby były drobniejsze). Dip dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Dip z żurawiną i curry
Majonez następnie zalewamy sokiem z ananasa
Dip z żurawiną i curry
Składniki doprawiamy solą, curry i imbirem
Dip z żurawiną i curry
Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki
Dip z żurawiną i curry
Na koniec dodajemy suszoną żurawinę

Tagi:

dip sosy