Dobieranie ziół do potraw

Doskonałe porady - jak dobierać zioła do poszczególnych potraw?

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Dobieranie ziół do potraw
PIECZEŃ CIELĘCA: czosnek, cebula, pieprz, majeranek,mielona kolendra, lubczyk

POTRAWKA CIELĘCA: koperek, pietruszka, cebula, szałwia,papryka, zielone listki kopru włoskiego,majeranek

SZNYCLE CIELĘCE: majeranek, tymianek, bazylia

PIECZEŃ WOŁOWA: cebula, bazylia, tymianek, kminek, pieprz,lubczyk, bazylia

MARYNATA DO PIECZENI: estragon, hyzop, ziele angielskie,jagody jałowca, ziarenka pieprzu,rozmaryn, cebula

PIECZEŃ RZYMSKA: bazylia, cząber, majeranek, kolendra,kminek, czosnek, tymianek, rozmaryn,gorczyca, ogórecznik

PIECZEŃ WIEPRZOWA: cebula, kminek, czosnek, rozmaryn,estragon, pieprz, majeranek,tymianek, bazylia

KOTLETY WIEPRZOWE: gorczyca majeranek, tymianek,rozmaryn, estragon

PIECZEŃ BARANIA: cebula, czosnek, rozmaryn,, tymianek,majeranek, cząber, szałwia

PIECZEŃ Z KRÓLIKA: cebula, kminek, czosnek, jałowiec,cząber, tymianek, estragon, szałwia

DRÓB PIECZONY: gęś, kaczka: bazylia, koper włoski,rozmaryn

KURCZAKI PIECZONE: szałwia, rozmaryn, tymianek,cząber, cebula, papryka

DZICZYZNA: estragon, szałwia, jałowiec

GULASZ: cebula, papryka, kminek, listek laurowy, lubczyk,tymianek, rozmaryn, mielona kolendra

WĄTRÓBKA: bazylia, czosnek, pieprz, szałwia

CYNADERKI: koperek, estragon, ogórecznik, pieprz

PASZTETY: ziarna jałowca, kolendra, tymianek, majeranek