Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Dobrze doprawiona mizeria

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i pożywna mizeria. Idealny dodatek do drugiego dania obiadowego, mięs i innych potraw.

Dobrze doprawiona mizeria

Składniki:

Dobrze doprawiona mizeria

 

Sposób przygotowania:

Dobrze doprawiona mizeria
Ogórki obieramy i kroimy w cieniutki kółka. Dajemy do miski, następnie dokładamy posiekaną bardzo drobno cebulę. Dodajemy majonez i śmietanę i posypujemy posiekanym bardzo drobno koperkiem. Na sam koniec doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, pieprzem cytrynowym i suszoną bazylią. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na schłodzenie do lodówki na około 15-20 minut. Podajemy jako przystawkę do drugiego dania obiadowego lub do innych dań.