Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Domowa ćwikła

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nie ma to jak ćwikła własnej roboty, a nie ze sklepu.

Domowa ćwikła Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowa ćwikła

 

Sposób przygotowania:

Domowa ćwikła
Buraki gotujemy aż będą miękkie i studzimy. Ostudzone buraki trzemy na małych oczkach. Wykładamy na sitko, by ściekł z nich sok. Dodajemy następnie chrzan do naszych startych buraczków, po czym dokładnie mieszamy. ( Ilość chrzanu regulujemy w zależności od tego czy ktoś lubi mocną ćwikłę czy słabszą) Dodajemy ocet , sól, pieprz i cukier. Również według uznania.
Domowa ćwikła
buraki trzemy i dodajemy do nich chrzan, doprawiamy .
Domowa ćwikła
Przekładamy spowrtoem do słoiczka po chrzanie naszą ćwikłę :)