domowa czekolada

Moni008 offline

Kucharz
Przepisy: 17
zdjęcia: 1 z 1
domowa czekolada
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

dla mnie jest to smak dziecinstwa, moja mama dość często ją robiła a ja uwielbiam ją do tej pory ;p


trudność: łatwe
czas:

domowa czekolada - SKŁADNIKI:

  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 cukru waniliowego
  • 20 dag margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szkl. mleka w proszku

domowa czekolada - PRZYGOTOWANIE:

zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym, pozostawić na ogniu przez ok 15 minut (nie doprowadzić do wrzenia). Dodać margarynę i kakao a na koniec mleko w proszku i dobrze wymieszać. wylać na płaski talerz schłodzony w zamrażalniku lub do foremek. smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do domowa czekolada (strona 1 z 1)  
OoOlusiaa2706

OoOlusiaa2706
offline

2009-07-07 16:54
czy musi być tu użyte mleko w proszku ??
Skomentuj
Oceń:
0
OoOlusiaa2706

OoOlusiaa2706
offline

2009-07-08 15:06
Czekolada dobra ;)
Skomentuj
Oceń:
0
alutkap

alutkap
offline

2011-08-24 11:06
Wyszła dobra. Przetopiłam ją i wysmarowałam wafle- polecam, wszyscy się zachwycali : )
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Kisiel jabłkowo-jagodowy Dyniowe buchty z marmoladą Dyniowy budyń z robaczkami
Gofry z mascarpone Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane