kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Domowa granola śniadaniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chrupiąca, sycąca i zdrowa granola. Idealna z jogurtem naturalnym i owocami na smaczny początek dnia.

Domowa granola śniadaniowa

Składniki:

Domowa granola śniadaniowa

 

Sposób przygotowania:

Domowa granola śniadaniowa
Wszystkie sypkie składniki (bakalie, orzechy, płatki owsiane) łączymy. Miód podgrzewamy przez kilka sekund w mikrofalówce aby był płynny, mieszamy z olejem. Dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy aby miód z olejem pokrył wszystkie suche składniki. Całość wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez około 15 minut mieszając co 5 minut aby się nie przypaliły (szczególnie z boków). Pozostawiamy do wystygnięcia i przekładamy do szczelnego pojemnika.