Domowa konserwa w słoiku

aninka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 194
Domowa konserwa w słoiku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna domowa konserwa mięsna


trudność: średnie
czas:

Domowa konserwa w słoiku - SKŁADNIKI:

Domowa konserwa w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wieprzowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o dużych oczkach. Mięso wołowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o średnich oczkach. Czosnek dobniutko posiekać. Do miski przełożyć mięso, dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem i starannie wymieszać (aby wszystkie składniki się połączyły). Gotową masę nakładać do wyparzonych słoików ( do 3/4 wysokości) i szczelnie zakręcić. Słoiki gotować na małym ogniu około 2,5 godziny. Po ugotowaniu włożyć do lodówki do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa konserwa w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Bułki z płatkami orkiszowymi i karobem Chleb drożdżowy z pęczakiem Chleb z kaszą jęczmienną na zakwasie
Złota Manna pod owsianą kołderką Pomidorowy makaron z brokułami Kokosowa kremówka
Ciasto Barbórkowe Sałatkowy dip z curry Cytrynowy chaos z malinami
Szynka rolowana z szynkowara Placuszki z chipsami bananowymi Kanapkowa pasta z curry i łososiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane