Domowa konserwa w słoiku

aninka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 194
Domowa konserwa w słoiku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna domowa konserwa mięsna


trudność: średnie
czas:

Domowa konserwa w słoiku - SKŁADNIKI:

Domowa konserwa w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wieprzowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o dużych oczkach. Mięso wołowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o średnich oczkach. Czosnek dobniutko posiekać. Do miski przełożyć mięso, dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem i starannie wymieszać (aby wszystkie składniki się połączyły). Gotową masę nakładać do wyparzonych słoików ( do 3/4 wysokości) i szczelnie zakręcić. Słoiki gotować na małym ogniu około 2,5 godziny. Po ugotowaniu włożyć do lodówki do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa konserwa w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatka z buraczków Pieczarkowa grochówka Zupa czosnkowa z grzankami
Magdalenki ciasteczka do kawy Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Tort zabajone z brzoskwiniami
Klopsiki z buraczków Ciastka owsiane bez jaj i mąki Pomidorówka z soczewicą
Roladki schabowe nadziewane Żurek na wędzonce ze smażoną cebulą i majerankiem Zupa z dyni z grzankami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane