Domowa konserwa w słoiku

aninka - Przepis na: Domowa konserwa w słoiku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 194
Domowa konserwa w słoiku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna domowa konserwa mięsna


trudność: średne
czas:

Domowa konserwa w słoiku - SKŁADNIKI:

Domowa konserwa w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wieprzowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o dużych oczkach. Mięso wołowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o średnich oczkach. Czosnek dobniutko posiekać. Do miski przełożyć mięso, dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem i starannie wymieszać (aby wszystkie składniki się połączyły). Gotową masę nakładać do wyparzonych słoików ( do 3/4 wysokości) i szczelnie zakręcić. Słoiki gotować na małym ogniu około 2,5 godziny. Po ugotowaniu włożyć do lodówki do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa konserwa w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Muffiny owsiane z rodzynkami Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane
Tarta makowo- pomarańczowa Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Krem pomarańczowy- orange curd Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj