aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Domowa konserwa w słoiku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna domowa konserwa mięsna

Domowa konserwa w słoiku

Składniki:

Domowa konserwa w słoiku

Sposób przygotowania:

Domowa konserwa w słoiku

Mięso wieprzowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o dużych oczkach. Mięso wołowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o średnich oczkach. Czosnek dobniutko posiekać. Do miski przełożyć mięso, dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem i starannie wymieszać (aby wszystkie składniki się połączyły). Gotową masę nakładać do wyparzonych słoików ( do 3/4 wysokości) i szczelnie zakręcić. Słoiki gotować na małym ogniu około 2,5 godziny. Po ugotowaniu włożyć do lodówki do zastygnięcia.