Domowa konserwa w słoiku

aninka - Przepis na: Domowa konserwa w słoiku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 194
Domowa konserwa w słoiku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna domowa konserwa mięsna


trudność: średne
czas:

Domowa konserwa w słoiku - SKŁADNIKI:

Domowa konserwa w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wieprzowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o dużych oczkach. Mięso wołowe umyć, osuszyć i zmielić na maszynce o średnich oczkach. Czosnek dobniutko posiekać. Do miski przełożyć mięso, dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem i starannie wymieszać (aby wszystkie składniki się połączyły). Gotową masę nakładać do wyparzonych słoików ( do 3/4 wysokości) i szczelnie zakręcić. Słoiki gotować na małym ogniu około 2,5 godziny. Po ugotowaniu włożyć do lodówki do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa konserwa w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Mleczny koktajl z brzoskwiń Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami
Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą
Tarta jabłecznik Pucharek pełen budyniu Bażant z sosem leśnym
Czekoladowe ciastka z Brandy Zupa z żółtej cukinii z marchewką Duszona marchewka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane