Domowa mielonka

zewa - Przepis na: Domowa mielonka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1811
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Domowa mielonka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 8

Coś co zastąpi nam sklepowe wędliny - domowa mielonka.


trudność: łatwe
czas:

Domowa mielonka - SKŁADNIKI:

Domowa mielonka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso mielimy, czosnek przeciskamy przez praskę, solimy, pieprzymy i wlewamy ok. 1.5 litra zimnej wody. Wodę dodajemy, aby nasza mielonka nie była za sucha i po pasteryzacji utworzyła się galaretka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, układamy do słoików tak, aby nie było przerw,( mięso musi być dobrze ubite w słoiku). Pasteryzujemy ok. 40 minut od zagotowania i ok. 20 minut od zagotowania dnia następnego o tej samej godzinie. Jeżeli chcemy szybko spożyć nasze mielonki to możemy pasteryzację wydłużyć do 50 minut i gotować tylko raz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa mielonka (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2010-02-18 13:28
Świetne! 5
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2010-02-18 16:16
To jest pyszne, bardzo aromatyczne, choc nie lekkostrawne. Moja mama robi cos takiego, dzieki czemu, ja moge sie delektowac tym smakolywkiem, rewelacja!
Skomentuj
Oceń:
0
Evi

Evi
offline

2010-02-18 20:24
Swego czasu moja babcia taka mielonke robila.....byla wysmienita.!!!! Przepis wkladam do ulubionych !!!! 5
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2010-02-18 22:46
U nas w domu też takie konserwy się robi,pychotka:)5
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-02-19 12:01
Az zazdroszcze Tobie Zewa takich wyrobow:)
Skomentuj
Oceń:
0
Sonduli

Sonduli
offline

2011-02-17 11:36
Zrobione a nawet pół już zjedzone :D Świetny pomysł na dobrą domową konserwę.
Skomentuj
Oceń:
0
AgAjoL

AgAjoL
offline

2011-08-06 23:30
az mi slinka lec...,tu gdzie mieszkam nie mam wedlinek :(
to bedzie wspomienie dziecinstwa ,pod warunkiem ze mi sie uda :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane