Domowa pasztetowa

Podroby « poprzedni | następny »
Siedlce

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 414
zdjęcia: 1 z 2
Domowa pasztetowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Swojska pasztetowa -najlepsza


trudność: średnie
czas:

Domowa pasztetowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg podgardla
  • 2 kg wątroby
  • 4 cebule
  • 1kg kaszy manny
  • sól, pieprz
  • rosół 1,5 l

Domowa pasztetowa - PRZYGOTOWANIE:

Wątrobę zaparzamy (nie gotujemy ) Wystudzoną mielimy przez maszynkę. Ugotowane podgardle mielimy na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do wątroby. Dodajemy do podgardla i wątroby kaszę manną, cebulę (podsmażoną) , wlewamy rosół i doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy wszystko ze sobą . Po nałożeniu do jelit naszej pasztetowej gotujemy ok 60 minut ( nie za dużym ogniu )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa pasztetowa (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona

2012-01-10 14:58
uwielbiam pasztetową, taka domowa musi być super!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Smarowidło babuni z wątróbką  Wątróbki z królika Wątróbka drobiowa smażona z ryżem wg Eli
Królicza wątróbka z czerwoną kapustą i ziemniakami Placki ze szpinaku pod pierzynką Wątróbka w jabłkach
Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym Wątróbka z gruszką i żurawiną Wątróbka z fasolką
Gulasz z żołądków z warzywami Pasztet z papryką Wątróbka z ananasem na słodko

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane