Domowa pasztetowa

Podroby « poprzedni | następny »
Siedlce - Przepis na: Domowa pasztetowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 413
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Domowa pasztetowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Swojska pasztetowa -najlepsza


trudność: średne
czas:

Domowa pasztetowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg podgardla
  • 2 kg wątroby
  • 4 cebule
  • 1kg kaszy manny
  • sól, pieprz
  • rosół 1,5 l

Domowa pasztetowa - PRZYGOTOWANIE:

Wątrobę zaparzamy (nie gotujemy ) Wystudzoną mielimy przez maszynkę. Ugotowane podgardle mielimy na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do wątroby. Dodajemy do podgardla i wątroby kaszę manną, cebulę (podsmażoną) , wlewamy rosół i doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy wszystko ze sobą . Po nałożeniu do jelit naszej pasztetowej gotujemy ok 60 minut ( nie za dużym ogniu )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa pasztetowa (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona
offline

2012-01-10 14:58
uwielbiam pasztetową, taka domowa musi być super!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Gulasz z żołądków Żołądki w pomidorach Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem
Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą Wątróbka z jabłkiem i marchwią Wątróbka z jabłkami
Domowy drobiowy pasztet Wątróbka z czereśniami Czosnkowa wątróbka na pierzynce
Flaczki z żołądków drobiowych Ozorki na warzywnej pierzynce Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane