Domowa pasztetowa

Podroby « poprzedni | następny »
Siedlce - Przepis na: Domowa pasztetowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 411
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Domowa pasztetowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Swojska pasztetowa -najlepsza


trudność: średne
czas:

Domowa pasztetowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg podgardla
  • 2 kg wątroby
  • 4 cebule
  • 1kg kaszy manny
  • sól, pieprz
  • rosół 1,5 l

Domowa pasztetowa - PRZYGOTOWANIE:

Wątrobę zaparzamy (nie gotujemy ) Wystudzoną mielimy przez maszynkę. Ugotowane podgardle mielimy na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do wątroby. Dodajemy do podgardla i wątroby kaszę manną, cebulę (podsmażoną) , wlewamy rosół i doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy wszystko ze sobą . Po nałożeniu do jelit naszej pasztetowej gotujemy ok 60 minut ( nie za dużym ogniu )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa pasztetowa (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona
offline

2012-01-10 14:58
uwielbiam pasztetową, taka domowa musi być super!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Ozorki na warzywnej pierzynce Wątróbka drobiowa z pieczarkami Wątróbka z sarny z malagą
Wątróbka w rolowanym boczku z cukinią i pomidorami Wątróbka drobiowa z curry  Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji
Wątróbka z jabłkami Zub3r'a Klopsiki z wątróbki i serc drobiowych Gulasz z żołądków drobiowych
Szaszłyki z wątróbką drobiową Drobiowe serca po prowansalsku Ozory wieprzowe w sosie chrzanowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane