Domowa pasztetowa

Podroby « poprzedni | następny »
Siedlce

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 414
zdjęcia: 1 z 2
Domowa pasztetowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Swojska pasztetowa -najlepsza


trudność: średne
czas:

Domowa pasztetowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg podgardla
  • 2 kg wątroby
  • 4 cebule
  • 1kg kaszy manny
  • sól, pieprz
  • rosół 1,5 l

Domowa pasztetowa - PRZYGOTOWANIE:

Wątrobę zaparzamy (nie gotujemy ) Wystudzoną mielimy przez maszynkę. Ugotowane podgardle mielimy na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do wątroby. Dodajemy do podgardla i wątroby kaszę manną, cebulę (podsmażoną) , wlewamy rosół i doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy wszystko ze sobą . Po nałożeniu do jelit naszej pasztetowej gotujemy ok 60 minut ( nie za dużym ogniu )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa pasztetowa (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona

2012-01-10 14:58
uwielbiam pasztetową, taka domowa musi być super!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą Paprykowe flaczki Wątróbka w sosie własnym
Sałatka ze szpinakiem pomarańczą i wątróbką Pasztet z żurawiną Flaczki drobiowe z papryką
 Potrawka z serduszek drobiowych Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Smażona wątróbka
Flaki wołowe z warzywami Wątróbka z cebulką Kurczak po polsku z wiśniowym akcentem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane