Domowa pasztetowa

Podroby « poprzedni | następny »
Siedlce - Przepis na: Domowa pasztetowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 413
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Domowa pasztetowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Swojska pasztetowa -najlepsza


trudność: średne
czas:

Domowa pasztetowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg podgardla
  • 2 kg wątroby
  • 4 cebule
  • 1kg kaszy manny
  • sól, pieprz
  • rosół 1,5 l

Domowa pasztetowa - PRZYGOTOWANIE:

Wątrobę zaparzamy (nie gotujemy ) Wystudzoną mielimy przez maszynkę. Ugotowane podgardle mielimy na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do wątroby. Dodajemy do podgardla i wątroby kaszę manną, cebulę (podsmażoną) , wlewamy rosół i doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy wszystko ze sobą . Po nałożeniu do jelit naszej pasztetowej gotujemy ok 60 minut ( nie za dużym ogniu )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowa pasztetowa (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona
offline

2012-01-10 14:58
uwielbiam pasztetową, taka domowa musi być super!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Smażona wątróbka Flaki wołowe z warzywami Wątróbka z cebulką
Kurczak po polsku z wiśniowym akcentem Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami Aromatyczna wątróbka z suszonymi jabłkami
Gulasz z żołądków Żołądki w pomidorach Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem
Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą Wątróbka z jabłkiem i marchwią Wątróbka z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane