agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Domowa szynka z chrzanową skorupką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Domowe wędliny są zawsze najlepsze. Dziś polecam szynkę w chrzanowej skorupce. Przepyszna ze świeżym pieczywem. Polecam.

Domowa szynka z chrzanową skorupką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowa szynka z chrzanową skorupką

 

  • Szynka ok 700 g
  • chrzan tarty 2 łyżki
  • majonez 1 łyżka
  • ketchup 1 łyżka
  • olej 1 łyżka
  • pieprz czarny ziarnisty ok 10
  • ziele angielskie ok 4-5 szt

 

  • worek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Domowa szynka z chrzanową skorupką
W miseczce wymieszać składniki marynaty. Chrzan, majonez, ketchup, olej , pieprz i ziele angielski. Tak przygotowaną nasmarować mięso. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki na 24 h. U mnie stała prawie 48 godzin. Następnie przełożyć do worka do pieczenia, wstawić do piekarnika, temp 180 stopni i piec 50 minut. Po tym czasie worek rozciąć i piec jeszcze 20 minut. Odstawić do ostygnięcia. Smacznego:)
Domowa szynka z chrzanową skorupką
z chrzanku ketchupu majonezu i przypraw przygotowac marynate
Domowa szynka z chrzanową skorupką
mięso zalać parynatą i wstawić do lodówki

Tagi:

tarta szynka