paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Domowa wędlinka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gdy znudzi się już nam nafaszerowana wodą wędlina ze sklepu możemy łatwo i szybko zrobić coś na kanapki sami

Domowa wędlinka z kurczaka

Składniki:

Domowa wędlinka z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Domowa wędlinka z kurczaka
W moździerzu ucieramy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz skórkę , sól, pieprz i tymianek. Tak powstałą marynatą nacieramy dokładnie pierś kurczaka i odstawiamy na ok 1 h do zamarynowania.Po tym czasie w piersi robimy kieszonkę, staramy się ją wysmarować trochę solą od środka i wkładamy kilka suszonych pomidorów oraz oliwek do środka. Pierś pieczemy najlepiej w rękawie do pieczenia ok 30 minut w 180 stopniach,. Dla mnie najlepiej smakuje samo zrobionym chlebku z dodatkiem musztardy dijon.