katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1146]

Domowe ala flaczki z drobiu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taka zupa to może być pewien sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Zupa jest smaczna i nie kłopotliwa w przygotowaniu.

Domowe ala flaczki z drobiu

Składniki:

Domowe ala flaczki z drobiu

 

Sposób przygotowania:

Domowe ala flaczki z drobiu
Mięso myjemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obrane i umyte warzywa. Dodajemy też przyprawy oprócz imbiru i majeranku. Gdy marchew i pietruszka zmiękną wyjmujemy a mięso gotujemy do miękkości.

Marchew i pietruszkę studzimy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Ugotowane mięso

wyjmujemy z rosołu i przestudzone odrywamy palcami albo kroimy. Rosół przelewamy przez sito i dodajemy do niego mięso i warzywa. Dodajemy majeranek, imbir i doprawiamy do smaku.

Z masła i mąki można zrobić jasną zasmażkę i zagęścić zupę.