senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Domowe babeczki owocowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty deser, który dzięki fantazji może wyglądać jak z cukierni. Świetnie wygląda na wszelkiego rodzaju przyjęciach.

Domowe babeczki owocowe

Składniki:

Domowe babeczki owocowe

 

  • 1 opakowanie gotowych korpusów babeczek do słodkich wypieków (dostępne w marketach),
  • 1 opakowanie budyniu (smak w zależności od preferowanego smaku, np. malinowy, bananowy, truskawkowy itp.),
  • owoce (analogicznie do budyniu - maliny, banan, truskawki itd.),
  • ok. 15 dag masła miękkiego,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 łyżki cukru,
  • listki mięty do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Domowe babeczki owocowe
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu używając do tego szklankę mleka i 2 łyżki cukru. Do przestudzonego dodać owoce - wymieszać, dodać miękkie masło i miksować wszystko na gładką masę. Przygotowanym w ten sposób kremem napełniamy babeczki. Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty. Można udekorować też migdałami.

Tagi:

babeczki