Domowe bułeczki
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pieczemy domowe pieczywo!

Pieczywo « poprzedni | następny »
iziona

Złoty Ekspert
Przepisy: 761
zdjęcia: 1 z 4
Domowe bułeczki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepis prosty, a bułeczki wychodzą z niego bardzo smaczne.


trudność: łatwe
czas:

Domowe bułeczki - SKŁADNIKI:

Domowe bułeczki - PRZYGOTOWANIE:

Wodę wlać do większego naczynia i rozpuścić w niej drożdże, dodać cukier i wymieszać, odstawić na 5 minut. Maki wymieszać z solą i dodać do drożdży, następnie dodać śmietanę i bardzo dobrze wyrobić ciasto ( około 5 min) ja robiłam to robotem. Wyrobione ciasto odstawić na 1.5 godziny do wyrośnięcia po tym czasie ciasto jeszcze raz wyrobić i uformować bułeczki, posmarować je po wierzchu jajkiem i odstawić na kolejne 30 min. Piekarnik nagrzać do 230 st i piec bułeczki około 15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe bułeczki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
Chlebek kokosowy  Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S. Graham ze słonecznikiem
Domowa chałka drożdżowa Bułeczki na jogurcie z prażonym słonecznikiem Zawinięte bułki z serem i parówką
Chlebek i bułeczki z chrupiącą skórką Polski chleb wiejski Chleb z suszonymi pomidorami i oliwkami
Najprostszy chleb żytni na zakwasie  Chleb pszenny ze słonecznikiem Chleb na podmłodzie z ostropestem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane