czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Domowe burgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jest to danie dla również dla dzieci na szybki obiad lub wczesna kolację.

Domowe burgery

Składniki:

Domowe burgery

 

  • upieczone na grillu kotleciki drobiowe 2 szt
  • pomidor czerwony 1 sztuka średnia
  • pomidor żółty 1 sztuka średnia
  • Majonez Dekoracyjny lub WINIARY 4 łyżki
  • ogórki kartuskie lub korniszony 4 szt
  • ser tostowy 4 plasterki
  • bułki z sezamem do hamburgerów 2 sztuki średnie
  • ketchup łagodny 3-4 łyżek

Sposób przygotowania:

Domowe burgery
Kotleciki z piersi drobiowych dobrze natrzeć solą i pieprzem i upiec na grillu lub po prostu na patelni i w oleju, ale wtedy należy je panierować w jajku i bułce tartej. Bułki przeciąć, ale nie do końca i włożyć na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Następnie wyjąć i nałożyć na każdą część po plasterku sera. Włożyć ponownie do piekarnika ale no ok. 1 minutę, aby ser się odrobinę stopił. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki, z majonezu i keczupu zmieszać sosik. Teraz do bułki włożyć kotleciki, na nie plasterki pomidorów i ogórki. Polać sosem i keczupem i podawać. Można oczywiście dodać sałatę.