domowe chipsy 2

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

chipsy które robię na szybko

domowe chipsy 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

domowe chipsy 2

 

Sposób przygotowania:

domowe chipsy 2
Ziemniaki obieramy, bardzo dokładnie myjemy, odsączamy z wody. Rozgrzewamy olej na patelni. Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki . Dla sprawdzenia czy olej jest dostatecznie rozgrzany wrzucamy jeden plasterek. Gdy się rumieni- wrzucamy delikatnie kolejne. Posypujemy solą, pieprzem, vegetą do smaku. Smażymy na rumiano.
domowe chipsy 2
obrane ziemniaki myjemy pod ciepłą wodą i odsączamy
domowe chipsy 2
na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy aż zacznie wrzeć
domowe chipsy 2
odsączone ziemniaki z wody kroimy w plasterki
domowe chipsy 2
pokrojone w plastry ziemniaki smażymy na rumiano