Zjem Cie

Zjem Cie

Starszy Kucharz
[Przepisów: 9]

Domowe czekoladki w 3 minuty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na domowe czekoladki – bez glutenu i cukru, za to ze sporą dozą słodkiego smaku i klasą. ;-) Jeśli dbasz o swoją figurę i zdrowie, to ten przepis jest dla Ciebie i całej Twojej rodziny.

Domowe czekoladki w 3 minuty

Składniki:

Domowe czekoladki w 3 minuty

Składniki

  • 3 łyżki oleju kokosowego,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • 2 łyżki karobu lub kakao,
  • 1 łyżka wiórek kokosowych,
  • 2 – 3 łyżki miodu,
  • 3 łyżki ekspandowanych ziaren (u mnie jaglanka z amarantusa i malin),
  • łyżka rodzynek,
  • łyżka płatków migdałowych, sylikonowa foremka
  • łyżka jagód goji

Sposób przygotowania:

Domowe czekoladki w 3 minuty

Przygotowanie

Olej kokosowy oraz masło klarowane rozpuszczamy w rondelku.
Następnie proszę wyłączyć panik i dodać wszystkie pozostałe składniki: kakao, wiórki kokosowe, miód, ziarna, rodzynki, migdały i jagody goji.

Całość dokładnie mieszamy, a następnie umieszczamy w sylikonowej formie do muffinek lun styropianowej tacce po włoszczyźnie - oczywiście umytej :)

Foremkę z wystudzoną masą na czekoladki proszę włożyć do lodówki (w celu stężenia masy) na około 20 minut.

I nasze czekoladki są gotowe.

Życzę smacznego :)


Tagi:

deser