Domowe gołąbki Smakosza

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

domowe gołąbki z sosem pomidorowym

Domowe gołąbki Smakosza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe gołąbki Smakosza

 

  • Mięso wieprzowe -garmażeryjne opakowanie-500 g
  • ryż biały- 7 torebek ( jedna torebka 70gram)
  • pieprz- do smaku
  • sól , kucharek lub vegeta do smaku
  • liście kapusty

Sposób przygotowania:

Domowe gołąbki Smakosza
Gotujemy ryż.. Po odcedzeniu przerzucamy zawartość do dużej miski. Dodajemy kolejno mięso wieprzowe ( ja dałam 1,5 opakowania), przyprawiamy pieprzem, solą, kucharkiem lub vegetą do smaku według uznania gospodyni. Całość bardzo dokładnie mieszamy..Liście kapusty myjemy i zostawiamy do odsączenia.( ja miałam wcześniej zamrożone) następnie  kładziemy jeden liść na dłoń i nakładamy gotowy farsz. Gołąbki zawijamy i wkładamy do brytfanki lub garnka jeden na drugim.Dusimy do miękkosci. Do gołąbków polecam sos pomidorowy.
Domowe gołąbki Smakosza
Przygotowujemy ryż
Domowe gołąbki Smakosza
pieprz
Domowe gołąbki Smakosza
vegetę oraz mięso wieprzowe
Domowe gołąbki Smakosza
do ryżu wsypujemy pieprz