migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1135]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Domowy hamburger to domowym, nie ma lepszego. Jedną sztuka możemy najeść się do syta i przynajmniej wiemy co jemy.

Domowe hamburgery Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe hamburgery

hamburgery

  • 8 bułek do hamburgerów
  • 1 kg mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe
  • 1 jajko
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól,pieprz
  • mielony imbir
  • słodka i ostra paryka

dodatki

  • liście sałąty
  • 2-3 pomidory
  • keczup
  • majonez

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Do mięsa mielonego dodać przyprawy do smaku, jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie wyrobić. Następnie z masy uformować płaskie kotlety-hamburgery, mi wyszło 8 szt. Patelnię grillową skropić olejem i grillować kotlety z obu stron aż się dobrze przyrumienią.

Bułki rozkroić, jeśli mamy zimne można lekko podgrzać na patelni grillowej. Na bułkę położyć kotleta z dodatkami polać keczupem/majonezem, przykryć drugą połówką bułki. I można zajadać.

Bułki do hamburgerów wg tego przepiu: http://gotujmy.pl/bulki-do-hamburgerow,przepisy-bulki-przepis,238547.html 
Domowe hamburgery
Do mięsa mielonego dodać przyprawy, jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie wyrobić.
Domowe hamburgery
Następnie z masy uformować płaskie kotlety-hamburgery, mi wyszło 8 szt.
Domowe hamburgery
Patelnię grillową skropić olejem i grillować kotlety z obu stron aż się dobrze przyrumienią.

Tagi:

hamburgery