justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

a kto powiedział że domowe nie mogą być lepsze od kupnych:)

Domowe hamburgery

Składniki:

Domowe hamburgery

 

  • 4 bułki
  • 4 kotlety hamburgery drobiowe

 

 

  • Dodatki: ser, cebula, ogórek, pomidor, ketchup

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Bułki przekroić na połówki. Kotlety obtoczyć w jajku z dodatkiem soli i pieprzu, poczym obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na chrupko. Gdy jedna bęzie gotowa przewrócić na drugą i na wierzch położyć ser. Gotowe kotlety położyć na połówe bułki. Cebulę pokroić w piórka. Zalać łyżką oleju i zasypać 3 łyżkami bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Usmażyć na złoto. Poukładać na kotlecie. Dodać plasterki pomidora i ogórka. Polać ketchupem i złożyć bułkę.