bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Domowe hamburgery mięsa wołowego są bardzo smaczne i soczyste, smakują zupełnie inaczej niż z baru.

Domowe hamburgery

Składniki:

Domowe hamburgery

 

  • 0,5 kilograma mielonej wołowiny

 

  • 2 łyżeczki musztardy

 

 

 

  • domowa vegeta

 

  • 4 duże bułki

 

  • 1 cebula

 

 

 

 

  • ketchup

 

  • musztarda

 

  • majonez

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą oraz, doprawiamy do smaku. Wszystko mieszamy, z mięsa formujemy płaskie kotlety, patelnię grillową rozgrzewamy i układamy kotlety, smażymy na lekko rumiany kolor.

Umytego pomidora i ogórki kroimy w plasterki, cebule kroimy w krążki. Bułki do hamburgerów smarujemy majonezem, układamy w kolejności: sałatę, kotleta, polewamy musztardą oraz ketchupem, układamy pomidora, cebulę oraz ogórka. Przykrywamy wierzchnią częścią bułki. 

Tagi:

hamburger