Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Domowe hot dogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Każdy z nas ma czasami ochotę na fast food. Jak już jeść to domowy fast food dobrej jakości ;) Dlatego dziś polecam domowe hot dogi!

Domowe hot dogi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowe hot dogi

 

  • 2 bułki podłużne
  • 1/2 pomidora
  • 2 listki sałaty
  • 2 parówki
  • 2 ogórki konserwowe
  • prażona cebula
  • ketchup
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Domowe hot dogi
Bułki naciąć wzdłuż, robiąc w bułce kieszonkę. Nie przekrawać do końca. Bułki włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 3-5 min.

W garnku zagotować wodę i gotować w niej parówki przez około 3-4 min.

Pomidora umyć osuszyć i pokroić w półplasterki. Ogórka konserwowego pokroić w plasterki.

Sałatę umyć i osuszyć.

Bułkę wyciągnąć z piekarnika i włożyć do niej sałatę, parówkę, pomidora i ogórka.

Posypać prażoną cebulką. Polać ketchup i/lub musztardę. 
Domowe hot dogi
Domowy hot dog z pół bagietki pszennej z ketchupem
Domowe hot dogi
Składniki potrzebne do przygotowania domowego hot doga

Tagi:

hot dog danie