slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Domowe kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gdy zostają nam białka możemy zrobić takie pyszne kokosanki. Dzięki użyciu ksylitolu nie zaszkodzą naszym zębom i talii.

Domowe kokosanki

Składniki:

Domowe kokosanki

 

  • 2 białka
  • 1/4 szkl ksylitolu
  • 1/2 szkl wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Domowe kokosanki
Ubijamy białka na sztywno a następnie dodajemy ksylitol i miksujemy aż piana stanie się szklista. Dodajemy do piany wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.

Masę przekładamy do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy małe kokosanki na blaszkę. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku.