SUPERPRZEPIS

Domowe kulki rafaello

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Domowe kulki rafaello

Kulki rafaello zawsze efektownie się prezentują na prezent!

Składniki:

Domowe kulki rafaello

 

  • 100g krakersów,
  • 150g mleka w proszku,
  • 100g kokosu,
  • 100g masła,
  • 100g cukru,
  • ¼ szklanki wody,
  • całe migdały

Sposób przygotowania:

Domowe kulki rafaello
Zagotowujemy wodę z cukrem, studzimy. Po ostudzeniu wlewamy do miski, dodajemy 50g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku i bardzo drobno pokruszone krakersy. Wszystkie składniki dokładnie mieszmy.. Masę odstawiamy do lodówki na około 30 minut, by lekko stwardniała.

W tym czasie parzymy migdały wrzątkiem i obieramy ze skórek. Z masy formujemy kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała. Przygotowane kulki obtaczamy w kokosie.

Układamy dekoracyjnie do pudełek:)