Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Domowe lody kajmakowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne dwuskładnikowe lody, połączenie kajmaku i śmietanki kremówki. Są banalnie proste w wykonaniu, niezwykle pyszne i słodkie, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką bombę kaloryczną. Lody są również bardzo puszyste i delikatne.

Domowe lody kajmakowe

Składniki:

Domowe lody kajmakowe

Składniki:

  • 1 szklanka śmietany kremówki 30 %
  • 1 puszka masy krówkowej ( kajmaku ) 40 dag

Sposób przygotowania:

Domowe lody kajmakowe
1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno.

2. Następnie dodajemy do niej kajmak i ubijamy, aż dobrze połączy się ze śmietanką.

3. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.

4. Podczas mrożenia masę lodową należy od czasu do czasu przemieszać.

Rady: Jeżeli chcemy mniej słodkie lody dodajemy połowę kajmaku ( 20 dag )

Tagi:

lody