Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Domowe mięsne łazanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Domowe mięsne łazanki to obiad dla calusiej rodziny. U nas przygotowywane zazwyczaj na sobotni obiad.

Domowe mięsne łazanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe mięsne łazanki

 

Sposób przygotowania:

Domowe mięsne łazanki
Mięso kroimy w dużą kostkę, wkładamy do garnka, zalewamy wodą soli,y dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy przez około 1,5 h do całkowitej miękkości, następnie mielimy. Kapustę kiszoną gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy po ugotowaniu i kroimy w mniejsze kawałki. Mięso mieszamy wraz z kapustą. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie wraz z masłem i podsmażamy do zarumienienia. Makaron łazanki gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Do miski przekładamy makaron dodajemy mięso z kapustą i cebulę - całość mieszamy - doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Domowe mięsne łazanki
ugotowaną i posiekaną kapustę mieszamy z ugotowanym i zmielonym mięsem
Domowe mięsne łazanki
cebulę kroimy a następnie smażmy ją na maśle
Domowe mięsne łazanki
do miski przekładamy makaron mięso z kapustą i cebulę
Domowe mięsne łazanki
całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem