judyta

judyta

Kucharz
[Przepisów: 10]

Domowe pieczonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe pieczonki ponizej

Domowe pieczonki

Składniki:

Domowe pieczonki

Sposób przygotowania:

Domowe pieczonki

ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie talarki, podobnie cebulę,kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Do żaroodpornego naczynia kładziemy na spód parę kostek gotowanego boczku i kiełbasy, następnie cienką warstwę ziemniaków, które solimy i pieprzymy do smaku, na to cebulę, następnie znów boczek i kiełbasę. Można też wkroić marchewkę.Z podanych składników układamy kilka warstw, każdą solimy i pieprzymy. Zamykamy naczynie żaroodporne i wkładamy na godzinę d piekarnika na 180 stopni. Do szklanki wlewamy kefir, którym popijamy danie. Pychotka!!!